Informaţii utile

Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Timiş pentru perioadele cu temperaturi ridicate şi disconfort termic

Recomandarile sint adresate intregii populatii insa sint vizate mai ales persoanele virstnice, bolnave cronic si copiii. Corpul medical atrage atentia asupra faptului ca in timpul verii, respectiv perioadelor cu temperaturi inalte ( peste 33 de grade C) se produce o crestere corespunzatoare a transpiratiei, care, de regula, are rol de regulator termic si care impiedica supraincalzirea corpului. Odata cu apa, organismul mai pierde si saruri minerale si vitamine si este, astfel, expus mai usor la consecinte negative. Principalele simptome in astfel de situatii ar fi: oboseala fizica si psihica, stare de disconfort, iritabilitate, greata, varsaturi, cefalee (dureri de cap) ameteli, lesin, dureri musculare, insomnie.

citeşte tot articolul

Puncte de prim-ajutor activate in perioadele cu temperaturi caniculare

Conform unui protocol incheiat intre Directia de Sanatate Publica a judetului Timis, Primaria municipiului Timisoara si Crucea Rosie- filiala Timis, in anul 2015, respectiv perioada cu temperaturi ridicate si disconfort termic crescut (canicula) sunt activate urmatoarele puncte operative de prim-ajutor

citeşte tot articolul

Zone de îmbăiere din judeţul Timiş

Se efectueaza anual monitorizarea parametrilor de calitate a apei de imbaiere din raul Timis conform programelor calendaristice anuale de monitorizare.

citeşte tot articolul

Recomandari ale DSP Timis pentru protectia sanatatii in perioada sezonului rece si prevenirea imbolnavirilor in aceasta perioada

Recomandari ale DSP Timis pentru protectia sanatatii in perioada sezonului rece si prevenirea imbolnavirilor in aceasta perioada.

citeşte tot articolul

Centre de permanenţă în judeţul Timiş

În judeţul Timiş sunt organizate Centre de permanenţă fixe conform legii nr. 263/2004 şi a ordinului MS nr. 697/2011. Ele asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie, la sediul Centrului de permanenţă.

citeşte tot articolul

Lista farmaciilor din Timiş care asigură asistenţa farmaceutică pe timp de noapte şi în sărbătorile legale.

Lista farmaciilor din Timiş care asigură asistenţa farmaceutică pe timp de noapte şi în sărbătorile legale.

citeşte tot articolul

Recomandările DSP Timiş privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale

citeşte tot articolul

DSP Timis recomandă interzicerea scăldatului în zonele Șag și Albina

DSP Timis recomandă interzicerea scaldatului în zonele Sag și Albina cu scopul de a preveni îmbolnăvirea populației.

citeşte tot articolul

Unitatile sanitare care asigura asistenta medicala in regim normal si de urgenta in perioada sarbatorilor de iarna

citeşte tot articolul

Monitorizarea calităţii apei potabile

Anunţuri

Arhiva pentru anul:

Anunt referitoare la eliberare certificate biologi,biochimisti si chimisti

În atenția candidaților care au susținut examenul pentru obţinerea gradului de principal / specialist pentru biologi, chimişti şi biochimişti sesiunea 30 mai 2018 Eliberare certificate de confirmare biologi, chimişti şi biochimişti principal / specialist Candidaţii care, la înscriere, au solicitat ridicarea certificatelor de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș

citeşte tot anunţul

Comunicate

Arhiva pentru anul:

Stabilirea ordinii de prioritate şi a actelor justificative necesare în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor ANL

Stabilirea ordinii de prioritate şi a actelor justificative necesare în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte pentru medicii rezidenti si alti tineri specialisti din sistemul de sanatate.

citeşte tot anunţul

Comunicat de presa - Virusul West Nile

DSPJ Timis informeaza că datorită contextului epidemiologic existent în Europa și în România, anume: • confirmarea până la data de 19.07. 2016 a 19 cazuri de infecție cu virus West Nile în țări ale Uniunii Europene, precum și a 29 de cazuri în Serbia, în județe din Banatul de vest, la granița cu România; • confirmarea în România, în intervalul 2.05. – 24.07.2018, a 5 cazuri de meningo – encefalită cu acest tip de virus. - situațiilor propice dezvoltării vectorilor: ploi urmate de perioade de încălzire și inundații în unele zone din țară, trebuie să acordăm o atenție sporită infecției cu acest virus.

citeşte tot anunţul

ANUNT-MINISTERUL SANATATII-CENTRUL DE RESURSE UMANE IN SANATATE PUBLICA

Prin prezentul anunț vă facem cunoscut faptul că, începând din data de 21.05.2018, CENTRUL DE RESURSE UMANE ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ funcționează doar în sediul din București, str. BODEȘTI NR. 1, sector 2, (în incinta Școlii naționale de sănătate publică, management și perfecționare în domeniul sanitar București, fost CNPDS). Programul de lucru cu publicul este marți între orele 11.00 – 14.00 și joi între orele 14.00 – 16.00. Documentele se depun la registratura din str. Bodești nr. 1, sector 2, luni – joi – între orele 10.00 – 16.00, vineri 10.00 – 13.00, cu excepția documentelor necesare pentru întocmirea certificatelor de conformitate (acestea se depun la direcțiile de sănatate publică București și județene) și a altor documente prevăzute în publicațiile de concurs.

citeşte tot anunţul

Comunicat de presa catre medicii de familie privind conditiile specifice sezonului rece

Avand in vedere conditiile specifice sezonului rece, pentru a preântâmpina aparitia unor evenimente nedorite in rândul populatiei, va ţransmitem recomandarile Ministerului Sanatatii, conform adresei nr. 3545/22.01.2018.

citeşte tot anunţul

Comunicat de presa privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate

Incepand din data de 12.01.2018, odata cu publicarea in M.O. nr. 31/12.01.2018 a O.M.S. TIr. 15/05.01.2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG TIr. 15812005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate, persoanele care solicita viza DSP pentru certificate de concediu medical retrograd, pentru afectiunile tratabile in strainatate sau care isi pierd capacitatea de munca in timp ce se afla in alta tara, in interes de serviciu sau in interes personal se vor adresa pentru obtinerea acestui concediu de incapacitate de munca direct la medicul curant (conf. art. 27 si art. 28) din ordinul mai sus amintit.

citeşte tot anunţul

Informare populaţie

Arhiva pentru anul:
Nu există nici o informaţie disponibilă.