Recomandările DSP Timiş privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale

Persoanele care au consumat, până la sărbători, doar alimente de origine vegetală sunt îndemnate să introducă treptat, în alimentaţie, produsele de origine animală şi să le consume cu moderaţie.

Recomandăm atenţie sporită privind sursa alimentelor de origine animală, pe care le achizitionaţi în această perioadă.

Cumpăraţi carne, ouă şi produse specifice sărbătorilor numai din unităţile comerciale autorizate şi verificaţi cu atenţie inscriptionările de pe etichetele afişate pe fiecare produs.

Evitaţi alimentele fără certificarea sursei şi a analizelor specifice.

Înainte de a consuma ouă (inclusiv cele pentru vopsit) asiguraţi-vă că sunt proaspete şi păstrate la temperaturi scăzute.

Menţineţi ăn alimentaţia zilnică fructe şi legume de sezon.

Consumaţi cu moderaţie cafea şi/sau orice altă băutură pe bază de cofeină.

Evitaţi excesul de băuturi alcoolice.

Evitaţi excesul de alimente care pot declanşa crize biliare, pancreatice şi cardiace.

Faceţi miscare (sport, mergeţi pe jos, exerciţii pentru articulaţii, etc.)

Persoanele cu afecţiuni cronice să respecte tratamentul medicamentos prescris şi să evite excesul alimentar.

Consumaţi cu moderaţie dulciurile şi aluaturile specifice acestor sărbători.

Mentineţi constant consumul de apă. Zilnic 1,5-2,5 l.

Variaţi alimentele din meniul zilnic şi consumaţi carne de miel cu moderaţie şi în cantităţi mici.

Înapoi